Nur Afifah Bt Anuar

Seorang yang simple n sgt3 pramah.. :)

Wednesday, November 14, 2012

Siapa anak sulung?

Assalamualaikum.. :)

hai semua.. meh sini jap..
nak bagitau semua yg fifah ni anak sulung jugak . haha:)

ramai tak percaya fifah ni anak sulung sebab diaorg semua cakap fifah ni manja terlebih.
anak sulung kan selalunya lebih independent 
huhu..but not me. 
hmm..mungkin sebab fifah ni anak perempuan sorang..
adik-adik fifah lelaki..
mungkin itu sebabnya......

yelah..fifah ni dengan semua org fifah manja
kalau tak percaya boleh tanya
roommates,housemates,classmates,teachers,lecturers,friends n mostly families!
hehe..betul... :)

jadi hari tu masa surfing internet tetibe fifah cross satu link ni
dia tulis mengenai personaliti anak-anak mengikut turutan

jadi meh kite check it out sikit pasal personaliti anak sulung! :)


1) ANAK MANJA EMAK
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. 
(betul tu..ibu fifah selalu manjakan fifah)

2) ANAK DEGIL
Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.
(haha..macam tu la fifah kat uma.haih..hee)

3) TAK PANDAI PUJUK
Memang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.
(hmm..boleh la cuba.tp macam kekok.selalu nk org je pujuk fifah.hee)

4) BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban. 
(seriously yes!i give my 100% devoted love to him)

5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.
(yup..fifah jenis yg tetap pendirian.susah nk tukar keputusan)

6) HATI
Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur.
(ini pun betul.walau mcm mana fifah wt muka toya kena marah dgn parents..at the end fifah akan nangis sorg2 dlm bilik)

7) BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.
(antara adik beradik..fifah lah yg plg brdikari..kebanyakannya fifah wt sndri.coz fifah da biasa tnggal jauh dgn parents dr kecik lg)

8) ARAHAN
Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.
(haha.ni salah satu bad habit fifah.tp itu dulu la.skang da msok uni kena byk kerjasama ngn group nk wt assignment.Alhamdulillah i have changed for good)

9) PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham je lah.
(fifah jenis yg cepat marah n cepat reda marah.senang je..kalu da wt slh tu cpt mnx maaf..skjp je fifah boleh hilng marah tu)


10) PAKAIAN
Nak semua up to date. Semua nak kemas.
(up to date?hmm..tak la sgt..tp kemas ye!itu perlu n penting utk semua pompuan!)


haa..itu je la yg fifah nk kongsi dengan korang semua.
apa-apa pun kita yg control kelakuan kita.
kalau kelakuan tu tak bagus..kita seharusnya cepat sedar dan sentiasa berniat utk berubah menjadi lebih baik.
In sha Allah..Allah itu sentiasa ada dengan kita.

Wassalam.. :) 

Friday, October 19, 2012

Remember You


Assalamualaikum.. :)

tetibe je fifah rasa rindu pulak kat blog ni. tu yg da lewat malam pun cuba cari masa nak update ni haaa... :)
padahal esok fifah ada kuiz CB ni. apa tu CB? 
not ABC or CBA yer..haha
CB stands for Consumer Behavior
gelagat pengguna la bak kata malay

tapi fifah teringin sangat nak belajar gelagat manusia
tapi rasanya setiap orang ambil subjek tu tanpa mereka sedari (skema sebentar)
yg tak masuk IPTA pun belajar jugak
yela..setiap hari kita lihat gelagat manusia di keliling kita
kita bukan sahaja melihat..kita mendengar dan kadang kala kita mengeluarkan pendapat lagi

seluruh kehidupan itu adalah pembelajaran untuk diri sendiri
cuma yg membezakan adalah sama ada sesorang itu nak ambil ianya sebagai pengajaran atau tidak

opss..tetiba rasa macam dah lari jauh dari title blog.muahaha :D
(suka hati kita la kan)

eh? remember you? hmm..teringatkan siapa ya?
tettttt....masa da tamat. (okay.melalut sudah ni)

tu sebenarnya tajuk lagu Dato' CT feat Sean Kingston
fifah pun tak tau kenapa la kan..
tapi korang semua perasan tak?

bila kita happy..tak kisah la kita dengar lagu sedih ke, jiwang karat ke..
kita nyanyi macam tak ada feeling pun kat lirik lagu yg sedih tu
kesian...diabaikan
kita selalunya dengar lagu sahaja
tapi bila kita sedang sedih @ kecewa
kita mula dengar lagu n lirik sekali
tu yg kadang-kadang sampai boleh nangis masa dengar lagu

adakah anda sedar hakikat itu?

Happy people listen to the music, sad people listen to the lyrics

jadi haritu fifah ada la dengar lagu dato' ct ni..
i love the lyrics..
meaningful 

Lirik Remember You – Siti Nurhaliza feat. Sean Kingston

If We Never Make It Back

To What We Used To Be
I Hope You Know I Tried To Give You All Of Me
I Don’t Wanna Wake Up Tomorrow
If Our Memories Filled With Sorrow
I’d Rather Smile When I Remember You
If You Find Someone
That Can Love You Right
I Won’t Stand In Your Way
I Won’t Even Fight, No
I Won’t forget
I’ll Always Remember You

*

Babygirl You Are My Darling
Felling You The Hardest
Now My Baby I’ve Been Missing You The Longest
Found A New One To Give Your Heart
To The Way I Acted I Don’t Blame You
But You Always On My Mind
Think About You All The Time
And I’m Wishing You Were Mine
Reminiscing All The Time, When I Had Your Love

*

When I Had Your Love You Forever Be In My Heart
You’ll Always Have My Heart
You’re Everything I Wanted
Exactly What I Needed
I See Your Heart Has Now Moved On
Got Me Sitting Here I’m Singing Sad Songs
I’m A Love You Forever
Baby I Forget You Never
January To December Always Remember You

*


If You Find Someone
That Can Love You Right
I Won’t Stand In Your Way
I Won’t Even Fight,
No I Won’t Forget I’ll Always Remember You
Like The Sun Will Rise
As The Seasons Change
I Will Walk Through Life
Til The Very End, No I Won’t Regret
I’ll Always Remember You, Remember You, Remember You
I Won’t Forget I’ll Always Remember You

*

I Don’t Wanna Wake Up Tomorrow
If Our Memories Filled With Sorrow
I’d Rather Smile When I Remember You
If You Find Someone
That Can Love You Right
I Won’t Stand In Your Way
I Won’t Even Fight, No
I Won’t Forget I’ll Always Remember You

Like The Sun Will Rise

As The Seasons Change
I Will Walk Through Life
Til The Very End, No I Won’t Regret
I’ll Always Remember You
If You Find Someone
That Can Love You Right
I Won’t Stand In Your Way
I Won’t Even Fight, No
*End
~ i will always remember you, my love ~

nak cerita pasal lagu je sebenarnya..tapi TERceloteh lebih pulak.hee

Wassalam.. :)

Monday, October 1, 2012

SIFE --> ENACTUS

Assalamualaikum.. :)

hai semua..sori la lama tak update blog ni haa..
sangat busy okayy...
sekarang ni SIFE UTeM sedang mencipta nama
kami sedang cuba sedaya upaya untuk menaikkan nama SIFE UTeM

bukan senang untuk buat semua tu
tapi InsyaAllah dengan kerjasama semua ahli...kami akan dapat realisasikan impian tu!

sekarang ni dekat Washington D.C sedang diadakan...
ENACTUS WORLD CUP
eh..kejap...
kenapa bukan SIFE WORLD CUP?

haaa.....ni nak cerita ni..


SIFE - Student In Free Enterprise
dah ditukar menjadi
ENACTUS - Enterpreneurship Action University Student


kenapa?

hmm...yang tu fifah tak dapat nak jawab la
huhu...fifah pun tak tau kenapa ditukar nama tu

tahun ni SIFE UMS yang jadi wakil Malaysia kat ENACTUS WORLD CUP! 
Goodluck to all of SIFE UMS members!

but it's not bad right?
the new name sound more corporate.
that what we want right
besides, SIFE is all about teaching university student to handle corporate world.
*oppss..sorry. ENACTUS. :)

#just love the new name 

ENACTUS
ENACTUS
ENACTUS

Wassalam.. :)

Thursday, September 20, 2012

Untuk Anda Semua

Assalamualaikum.. :)

semua sihat? fifah ni alhamdulillah, sihat..
masih dalam proses menguatkan diri sendiri.
bukan mudah untuk bangun semula setelah apa yang terjadi.


dah hampir sebulan arwah mamat meninggalkan kami sekeluarga. tapi diri ini masih terasa seperti arwah masih ada bersama kami. sungguh..bukan mudah.
tapi diri ini tak pernah berhenti mencuba. untuk terus kuat menghadapi dugaan-Nya

sebelum ni fifah diberikan keselesaan berada di tahap fifah berada sekarang.
hingga fifah rasakan hidup fifah hampir sempurna kerana fifah dapat apa yang fifah nak dan fifah dikelilingi orang-orang yang sangat menyayangi fifah.
tapi... bak kata fifah dulu..
'Kita hanya merancang, Allah yang menentukan'
sekali fifah diberi dugaan yang datang bertimpa-timpa
fifah jatuh hingga terduduk..
fifah cuba bangun.. tapi diuji sekali lagi..
sekali lagi fifah jatuh..
hingga rasakan diri ini tidak lagi mampu berdiri..
kerana orang yang sebelum ini pernah membantu fifah berdiri sudah mengundurkan diri dari hidup fifah



tapi syukur Alhamdulillah.. family fifah sentiasa ada bersama fifah.

Ibu.. terima kasih atas pelukan hangatmu yang menaikkan semangat diri ini semula
Ayah.. terima kasih atas usapanmu yang menyuruhku jangan berputus asa
Adham.. terima kasih abang sebab sudi mendengar celoteh kakakmu ini
Adib.. terima kasih adik kerana menceriakan hari-hari akak dengan keletahmu

dan
tak lupa untuk kawan-kawan yang banyak membantu memberi semangat pada diri ini
bukan mudah untuk bangun semula..berdiri dengan sempurna dan berlari seperti dulu
tapi diri ini tengah mencuba sehabis daya..
mungkin sekarang boleh katakan fifah masih lagi dalam proses merangkak untuk cuba berdiri

Doakan fifah kuat untuk hadapi semua dugaan-Nya
fifah yakin Allah sayang fifah sebab tu dia uji fifah
Allah sentiasa ada untuk fifah.

Terima Kasih Semua.

Wassalam.. :)

Wednesday, September 19, 2012

Monday, September 10, 2012

inilah kehidupan

Assalamualaikum :)

lama da fifah tak update blog ni. rindu rasanyer nak menulis lagi. dengan menulis ni kadang-kadang kita boleh menyampaikan sesuatu yang susah kita nak sampaikan dengan cara lain. 

 Syawal kali ini tidak semeriah Syawal yg lepas. hanya Allah tahu perasaan kami sekeluarga menyambut Syawal tahun ini bagaimana. pada awalnya mungkin boleh dikatakan agak meriah. sakan beraya ke sana ke sini. hingga kami tidak sedar bahawa kami hanya merancang..Allah yg menentukan.
keluarga kecil kami kehilangan org yg sangat kami sayang.

Sungguh terasa kehilangan beliau saat keluarga masih bergembira menyambut kepulangannya pada hari raya. tak sangka ini merupakan raya terakhir kami bersama beliau. berbuku rasa dihati melihat atok sebak menguruskan jenazah arwah cucunya yang dijaga dari kecil yang turut mengikut jejak atok dan arwah ayahnya menjadi seorang pegawai TLDM. pedih rasa hati melihat mak long cuba menguatkan semangat untuk menempuh dugaan yang diberi apabila hilang anak lelaki tempat bergantung harap selepas arwah pak long tiada. sedih lagi melihat adik2 yang baru merasa gembira bergurau senda dengan abang yang hanya dapat dinikmati sekejap. sungguh pilu apabila 5 Syawal disambut dengan kenduri arwah. sepupu-sepupu sangat terasa kehilangan abang saudara yang sentiasa bergurau dengan sesiapa sahaja, cuba mengembirakan suasana dimana sahaja beliau berada. Setelah beliau pulang dari Sitiawan untuk melihat keluarga pada pagi 4 Syawal dan bergembira bersama ahli keluarga terdekat termasuk saya beraya ke rumah-rumah saudara di KL. sepanjang hari kami diceriakan dengan lawak beliau yang tak pernah berhenti. rupanya itulah keseronokan terakhir yang beliau tinggalkan sebagai kenangan buat kami. siapa sangka beliau yang sihat pada penglihatan semua pergi buat selamanya pada pagi Khamis 23/8/2012 bersamaan 5 Syawal.
Semoga roh arwah Ahmad Syahmie B Shahul Ikram ditempatkan di tempat orang-orang yang beriman. InsyaAllah.

Ya Allah..tolong benarkan aku menangis..bukan kerana aku tidak redha..tapi kenyataan yang harus aku terima ini amat menyakitkan..

fifah juga sekarang dah berstatus single n available..
haa?kenapa?
hmm...hanya Allah yg tahu kenapa..biarlah fifah bercerita kepada DIA sahaja.
ada seorang rakan yg terbaek fifah pernah ada..dia menasihatkan fifah utk selalu bercerita kepada-Nya.
kerana jika pada waktu itu tiada siapa di sisi kita..DIA sentiasa ada untuk kita.

tapi fifah pun manusia normalkan. 
ada org tanya,'aku tengok ko ni macam takde masalah je.hepi sentiasa.becok je mulut tu.'
tu hanya luaran..kat dalam..hanya DIA yg tahu.
takkan kita nak tunjuk kt semua yg kita ni menangis meraung setiap waktu.
i have my own time for that..
when nobody around me..
walaupun penat menampal senyum plastik setiap hari..akan fifah buat supaya tiada siapa yg sedar kesedihan n keperitan di sebalik apa yg dah berlaku.
there're more than what meet the eyes..

live well or live hell?
I choose!

bukan mudah nak terima segala perubahan yg berlaku..
tanpa org2 yg dulu berdiri di samping fifah..
sungguh bukan mudah..
but i try my best..

my beloved friend, Azira once told me,'Allah will never test you with problem that you cannot bear. Wake up and believe in Him. He knows what the best for you. It takes time. :)'
thanks for that my dear.. :)

setiap pertemuan itu pasti ada perpisahan..
fifah kini sedar akan hakikat itu..
fifah dalam proses menguatkan hati n iman utk terus mengejar redha-Nya
InsyaAllah..

awak..saya akan tunggu awak selagi DIA mengizinkan..
InsyaAllah hati ini utk awak selagi DIA mengizinkan..
InsyaAllah jika ada jodoh..kita akan berjumpa lagi..
saya sentiasa mendoakan yg terbaik utk awak..
terima kasih utk semuanya..


Jodoh itu rahsia Allah
Mati itu juga rahsia Allah
Kita hanya merancang
Allah yang menentukan.

Inilah kehidupan..

Wassalam. :)

Sunday, July 29, 2012

muhasabah diri

Assalamualaikum :)

hai..tak sangka ye..da lebih seminggu kita menunaikan ibadah berpuasa di bulan Ramadhan ni. rasenya belum terlambat kot untuk fifah ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam. awak2 semua kat luar tu puasa tak? haa..kalau tak ada sebab yang kukuh untuk meninggalkan amalan mulia ini janganlah tinggalkan ye..kita bukan tahu bila kita akan pergi..mungkin ini Ramadhan terakhir kita...siapa tahu kan...hanya Allah SWT yang lebih mengetahui. 



Selain dari terawih..kalu dapat kita amalkan solat2 sunat yang lain pun bagus. yelah kan..kalau ada peluang untuk melakukan sesuatu kebaikan tu kenapa nak tolakkan? nanti kalau kat Hari Akhirat nanti, kalau Allah tanya kita pernah buat tak tahajud, taubat, tasbih, hajat dan solat2 sunat semua tu..boleh la nanti kita cakap kita pernah buat. paling tidak sekali seumur hidup.

dulu kecik2 tu memang la kalau buat tu aci redah je kan..tapi bila da masuk asrama..matrik..belajar buat dengan cara yang betul pulak.

Pernah la jugak bertanya, kiranya kalau sudah buat sekali, lepas tu tak buat pun takpe la kan?
haa..kalau sudah buat sekali, bagus la tu. tapi kita tak tau Allah terima ke tak kan? jadi apabila dah tahu caranya tu, apa salahnya buat selalu ye tak? buat sendiri tak yah nak kena suruh dengan sapa2 da.

tapi yelah..selalunya time2 nak exam la kita redah buat segala solat sunat tu kan...waktu tu la pun nak khusyuk tawaduknya buat qiyam segala bagai. haaa...player betul! Gaya Allah tak tau je apa yang ada dalam hati kita tu..haih..fifah..fifah.. -.-"

Fake it till you make it. Rasulullah pun pernah kata ada antara amal yang kena dipaksa dulu sebelum jadi darah daging. Betul juga, tak pernah salah untuk seorang hamba itu bersyukur. macam bercinta..tak perlu ada sebab untuk jatuh cinta. It's just there. Just happen. Kalau nak qiyam, sepatutnya tak perlu ada sebab2 yang khusus untuk qiyam. tanda syukur. tak salah kan..



Surah An-Nas

Dengan nama Allah yang Maha
Pemurah lagi Maha Mengasihani
Katakanlah aku berlindung dengan 
Allah pemelihara manusia.
Raja yang menguasai sekalian 
manusia.
Tuhan sekalian manusia.
Daripada bisikan syaitan yang 
bersembunyi.
Yang membisikkan kejahatan ke dalam
dada dan hati manusia.
Daripada bangsa-bangsa jin dan
manusia.

Sedikit sebanyak yang dapat fifah kongsikan malam ni. yelah..fifah pun masih mencari jalan pulang kepada-Nya..InsyaAllah..Allah itu sentiasa ada untuk bantu kita dalam apa jua masalah. Hanya perlu usaha dan tawakal seikhlasnya kepada-Nya.. :)

p/s: Alhamdulillah..fifah tersedar sudah dari lena yang panjang..thanks to Hlovate..coretan anda memberi kesedaran.

Wasslam.. :)

Friday, July 6, 2012

Penangan SIFE!

Assalamualaikum.. :)

bertemu kita sekali lagi di ruangan ini..
haha..ada gaya macam pengacara tv tak? :p
okay...gurau.. perasan sebentar..ngee

actually otak tengah tak berapa nak stabil ni.
yela..sepatutnya fifah tengah MEMBINA BADAN di rumah ketika cuti semester 2 ni..
tapi lain pulak jadinya.
berat badan menurun buat masa ini..nak tau kenapa?
fifah sekarang still ada kat melaka
fifah join aktiviti universiti..
haa..mula2 ingat kejap je..
sekali sebulan cuti sem fifah burn!!!!!
pada mulanya tu memang la macam nak...ARRGGGHHHH!!!!!
tapi bila da join..its not bad u know..
get to know many people and many places are juz nice for me!

yela..fifah fikir dari duduk rumah membesarkan badan..
baik join aktiviti yang boleh membantu kita kan?
yela..projek yang fifah join ni best..
actually projek ni pertandingan antara universiti
UTeM antara uni yang join..
i would be honour to represent my university!
love UTeM damn much!

yela..bukan semua benda perfect kan?
macam utem jugak..ada je problem kat sini..
but still...i luv utem..
sapa tak sayang tempat menggali ilmu selama 4tahun kot..

degree sangat tough okayy..
tu apa yang fifah rasakan la..
tapi alhamdulillah setakat ni pointer masih boleh diperbaiki..
still berusaha untuk mencapai 4flat. :)

berbalik kepada projek fifah ni..
haaa...best projek ni..
fifah hari tu puas la merantau..
dapat join atok2 n nenek2 kat pusat aktiviti warga emas Ayer Keroh wat aktiviti..
bercerita dengan kanak2 istimewa di pusat pemulihan dalam komuniti Durian Tunggal, Juasseh n Batu Pahat..
menanam pokok bersama2 pelajar sekolah SJKC Yu Ying n SK Seri Duyung..

penat kot..
dengan flashmop lagi..
flashmop - sejenis tarian yang terdapat dalam pertandingan ni.
sabor je la fifah dengan orang yang choreograph mende alah ni..
boleh tercabut pinggang selalu wat.
tapi kan...bila praktis selalu..
rasa macam pinggang pun boleh ramping.haha :)

pertandingan tu 15/7 sampai 17/7 kat pwtc
23 universiti akan join pertandingan SIFE ni :)


doakan universiti fifah menang yer!
okla..sampai sini je coretan harian fifah..
mata n tangan da penat..
da mngamuk mintak rehat..
haha..see u next time!

Wassalam.. :)

Richard Matx - Now and Forever

Richard Marx

Now and Forever

Whenever I'm weary
From the battles that raged in my head
You made sense of madness
When my sanity hangs by a thread
I lose my way, but still you
Seem to understand
Now and Forever
I will be your man

Sometimes I just hold you
Too caught up in me to see
I'm holding a fortune
That Heaven has given to me
I'll try to show you
Each and every way I can
Now and Forever
I will be your man

Now I can rest my worries
And always be sure
That I won't be alone, anymore
If I'd only known you were there
All the time
All this time...

Until the day the ocean
Doesn't touch the sand
Now and Forever
I will be your man

Now and Forever
I will be your man...

p/s: love the song so much!
nanti celoteh lagi! :)

wassalam.. :)

Monday, June 4, 2012

hari-hariku...

Assalamualaikum.. :)

hai semua..wah..da lama fifah tak update belog ni.
huhu..sangat-sangat sibuk yer anak-anak..
bukan sengaja..TAK sengaja okkkaayyy..hehe
actually fifah bukannya sibuk pe la kan..
tapi sibuk dok travel sana..travel sini..
wah..gaya cakap macam banyak duit nak travel sana sini..hee

fifah banyak travel balik uma adalah!!!
bukan anak manje tau..haha
yelah..kebetulan anak sedara fifah..
iaitu si comel Amira Sofea sakit..tu yg selalu jugak balik uma..
yelah melawat anak sedara tersayang..
fifah ni mak long yg penyayang okkayy.. :)

dari bulan April sampai awal bulan Mei ari tu memang rancak la dok travel Melaka - Seremban
then my lovely granpa n granma said, "why don't this week u travel to Klang" 

tetibe speaking pulak

and i made a decision to change my destination..so i went back to my granpa n granma house at Klang.
fyi..i travel ALONE okay.
not hoping for anyone or anybody to accompany me.

after that,i feel like want to travel even more far away..
then i decide to travel to PERAK!!!
don't ask me why......haha.cause i think u all know it.

but i still want to tell u all

My 'Mr I' is now in Perak..
i think now u all will say..
'ohh..i see..no wonder laa she choose to travel to PERAK'
 haha..he is now enjoying his holiday before check in for degree level
and i think u all now will feel like asking me this question
'Is ur bf younger than u?'
ofcoz u want to ask me that question right because u all know that i'm going to finish my first year in degree level.
but fyi..my 'Mr I' and me are in the same age.
i took one year matriculation program
but my 'Mr I' took two years matriculation program
that's why he is a bit late check in to degree level than me. :)

~satisfied with my answer?~
:)

but now i'm back to Melaka..to continue my study week HOLIDAY..
haha..holiday..ofcoz laa..no class what..so holiday to me. :p

wish me luck for my final first year exam! :)

InsyaAllah i'll try my best
Pray to God everyday that i'll make my family happy with my result.

Wassalam.. :)

p/s: nanti fifah celoteh lagi k?
penat menulis..perut da menyanyi lagu rock da ni..hee ^_^

Thursday, March 29, 2012

Lirik Lagu Wonderwall - Oasis

Today is gonna be the day
That they're gonna throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you gotta do
I don't believe that anybody
Feels the way I do, about you now

Back beat, the word was on the street
That the fire in your heart is out
I'm sure you've heard it all before
But you never really had a doubt
I don't believe that anybody
Feels the way I do about you now

And all the roads we have to walk are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I
Would like to say to you but I don't know how

Because maybe, you're gonna be the one that saves me
And after all, you're my wonderwall

Today was gonna be the day
But they'll never throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you're not to do
I don't believe that anybody
Feels the way I do, about you now

And all the roads that lead you there are winding
And all the lights that light the way are blinding
There are many things that I
Would like to say to you but I don't know how

[Repeat x2]
I said maybe, you're gonna be the one that saves me
And after all, you're my wonderwall 

p/s: love this song damn much!!!
de maksud tersirat tu
hayati lirik k?

~then u will find the beauty of the song~

Sunday, March 25, 2012

Lirik Lagu Kosong - Najwa Latif

Lirik Lagu Kosong -Najwa Latif

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa...

Kosong...kosong...

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku...

Kosong...kosong...

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar....
Ooo..ooo...

Kosong...kosong...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa..

Kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku...

Kosong...kosong...

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa...

Kosong...kosong..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku...

Kosong...kosong...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa...

Kosong...kosong..

credit to : http://buzzera.blogspot.com/

*currently obsess with this song ^_^

Girls Day Out!

Assalamualaikum.. :)

bertemu lagi kita di ruangan ini..
haha..macam mukadimah ceramah agama pulak..
haha..actually tgh excited nak story ni pasal outing fifah n membe2.. :p

haa..da terlampau tepu otak ni dok terperuk kat pulau gadong tu.
so kitaorang decide nak g round2 ler...
so kitaorang keluar dari petang sampai ke malam jugak la..

mula2 kitaorang pergi lepaskan gian main bowling dulu!!
wahh!!da lama tak main!
rindu kot!!macam bercinta pulak... :p

so check it out la pic2 kitaorang k?









~saya da 'besar' n 'sihat'..hahaha~

yg kt bawah ni pulak pic kitaorang kat pantai......
ntah la..tak tau pe namanya.hee..













tgk sunset lagi tu...... :)

~Indahnya ciptaan Allah..~
~Subhanallah~

-Hope u'olls enjoy with the entry-

Wassalam :)

Thursday, March 22, 2012

Australia..here i come!

Assalamualaikum semua. :)

wahh..rindunya dengan belog saya ni..hihi
seperti yang anda semua sedia maklum melalui tajuk entry..
ofcoz ler fifah nak jejakkan kaki di australia kan?????
memang pun..cuma tarikh je tak confirm lagi.huhu



~actually nak mintak trip pegi sana as my 20th befday present from my lovely daddy!~

lagi satu..fifah bercadang nak sambung master kat sana.
because course yg fifah amek sesuai sambung kat sana. :)



wahh...tu pun kalau result degree nanti gempak la kan.hehe...
tu visi saya yer!
misi?ofcoz ler nak grad degree dengan result yg meletoppp!



teringin sangat nak jejakkan kaki kt Macquarie University as master student in Marketing!
uni ni memang sesuai untuk business student..
especially untuk economy,marketing n many more. :)

dulu pernah jejak australia ni..but that time fifah masih sangat3 kecik ye!
tak mampu nak menikmati sangat percutian tu.
gamba2 time tu pun entah mana2 letak..
ohh..i really2 want to go there!!!

lebih2 lagi bila my cousin cerita pasal QVB!!
~Queen Victoria Building~



shopping heaven!!



nak pergi sana...........

InsyaAllah..satu hari nanti! :)
oklah..sampai sini je fifah berceloteh kali ni.
nak pegi buat revision okay!

Wassalam.. ^_^

Friday, February 24, 2012

20th anniversary!

Assalamualaikum semua.. :)

bertemu kita lagi di laman fifah yg tak seberapa ni..
hari ni fifah decide nak buat entry pasal anniversary..
haa..anniversary sapa?20th?fifah blom lagi kawin..
memang la..ni anniversary parents fifah..

~HAPPY 20TH ANNIVERSARY TO MY MOM N MY DAD!~
22nd February





hope berkekalan hingga ke anak (da ade) cucu n cicit. :)
InsyaAllah..
wah..macam ucapan untuk pengantin baru pulak.
hehe..mesti la kan..



fifah tengok my mom n my dad tu always macam pengantin baru.happy je...
so bersempena anniversary tu..my parents bawak la pegi makan kat Hotel Equatarial Bangi.
yang sedihnyer tu..fifah ada kat melaka.so tak dapat la join.
takpe la kan..my mom cakap study lagi penting.
kalau sekakat nak pegi makan.lain2 kali pun boleh.
waa...tapi dalam banyak2 masakan...
fifah paling rindu masakan ibu fifah la..
kalau ibu tak bawak pegi makan luar pun takpe..ibu masak lagi 10kali SEDAP!

dulu masa fifah kecik2..ibu suka buat kuih cara.ala..yang warna hijau tu..
fifah suka kuih tu..tapi yela..skang ni bila ibu berkesempatan nak buat..
fifah pulak takde kat uma..hmm..bukan rezeki la tu kan..
takpe la..nanti kalau ada cuti panjang lagi..
fifah balik n claim ibu buat macam2 kuih..hee :)

eh okla..fifah da ngantuk ni.walaupun esok takde kelas..
tapi da promise nak joging n sarapan sama2 dgn housemate :)

Wassalam :)

Wednesday, February 22, 2012

Contest Me N My Special One

Assalamualaikum semua. :)
haa..brdasarkan dr tjuk entri lg fifah da bgtau contest kn..
fifah join contest ni stelah djemput sndri oleh tuan tnah blog Pangeran Chenta ni.
mulanyer bile tgk tjuk..mesti de antara korg yg trpkir sme ngn fifah..
fifah trpkir contest utk kte n org trsyg..
skali bile bce dgn tekunnyer..ops..psl kte n brg2 yg kte syg rpenyer..hehe



meh sini fifah tnjuk skit kt korg smua brg yg fifah plg syg.. :)



haa..ni la dia!!koleksi buku2 kesayangan fifah.
act byk lg.tp ini je rsenyer yg larat nk angkt n kmpulkn utk snap pic ni..heee
fifah sgt3 suka mbce.xksah la bku pe pn..
kbnyakkannyer fifah kumpul mjlh REMAJA,komik2 gempak starz,novel2 bm n bi.. :)
fifah pn de gak kmpul bku2 motivasi utk dri sndri.. ^_^
kalu fifah tgh bce smething..sgt3 ssah org lain nk cbe mnarik prhatian fifah.
sgt3 khusyuk okaayyy..hee..
n fifah ni de sistem tau.fifah ssun bku2 ni smua mngikut tarikh fifah beli n fifah labelkn dgn no..
fifah jgak balut smua bku2 fifah kcuali mjlh la.. :)
kalu bku 2 xde pnanda bku..fifah akn ltak fifah pnye pnanda bku kt situ.
coz fifah sgt3 xske org lipat bku fifah..coz fifah sndi xwat bku fifah mcm 2..
fifah mula wat sistem ni..bile rmai kwn2 n sedara2 yg nk pnjm bku fifah..
fifah x ksah stakat nk pnjm..tp fifah slalu ingtkn spaya hargai bku2 yg diaorg bce tu..
stiap stunya psti de pngethuan yg kte bleh dpt.. :)

so ckop la fifah brceloteh utk contest ini..
hope mng ler.hehe..
k..slmt mlm smua..

Wassalam.. :)