Nur Afifah Bt Anuar

Seorang yang simple n sgt3 pramah.. :)

Friday, February 24, 2012

20th anniversary!

Assalamualaikum semua.. :)

bertemu kita lagi di laman fifah yg tak seberapa ni..
hari ni fifah decide nak buat entry pasal anniversary..
haa..anniversary sapa?20th?fifah blom lagi kawin..
memang la..ni anniversary parents fifah..

~HAPPY 20TH ANNIVERSARY TO MY MOM N MY DAD!~
22nd February





hope berkekalan hingga ke anak (da ade) cucu n cicit. :)
InsyaAllah..
wah..macam ucapan untuk pengantin baru pulak.
hehe..mesti la kan..



fifah tengok my mom n my dad tu always macam pengantin baru.happy je...
so bersempena anniversary tu..my parents bawak la pegi makan kat Hotel Equatarial Bangi.
yang sedihnyer tu..fifah ada kat melaka.so tak dapat la join.
takpe la kan..my mom cakap study lagi penting.
kalau sekakat nak pegi makan.lain2 kali pun boleh.
waa...tapi dalam banyak2 masakan...
fifah paling rindu masakan ibu fifah la..
kalau ibu tak bawak pegi makan luar pun takpe..ibu masak lagi 10kali SEDAP!

dulu masa fifah kecik2..ibu suka buat kuih cara.ala..yang warna hijau tu..
fifah suka kuih tu..tapi yela..skang ni bila ibu berkesempatan nak buat..
fifah pulak takde kat uma..hmm..bukan rezeki la tu kan..
takpe la..nanti kalau ada cuti panjang lagi..
fifah balik n claim ibu buat macam2 kuih..hee :)

eh okla..fifah da ngantuk ni.walaupun esok takde kelas..
tapi da promise nak joging n sarapan sama2 dgn housemate :)

Wassalam :)

Wednesday, February 22, 2012

Contest Me N My Special One

Assalamualaikum semua. :)
haa..brdasarkan dr tjuk entri lg fifah da bgtau contest kn..
fifah join contest ni stelah djemput sndri oleh tuan tnah blog Pangeran Chenta ni.
mulanyer bile tgk tjuk..mesti de antara korg yg trpkir sme ngn fifah..
fifah trpkir contest utk kte n org trsyg..
skali bile bce dgn tekunnyer..ops..psl kte n brg2 yg kte syg rpenyer..hehe



meh sini fifah tnjuk skit kt korg smua brg yg fifah plg syg.. :)



haa..ni la dia!!koleksi buku2 kesayangan fifah.
act byk lg.tp ini je rsenyer yg larat nk angkt n kmpulkn utk snap pic ni..heee
fifah sgt3 suka mbce.xksah la bku pe pn..
kbnyakkannyer fifah kumpul mjlh REMAJA,komik2 gempak starz,novel2 bm n bi.. :)
fifah pn de gak kmpul bku2 motivasi utk dri sndri.. ^_^
kalu fifah tgh bce smething..sgt3 ssah org lain nk cbe mnarik prhatian fifah.
sgt3 khusyuk okaayyy..hee..
n fifah ni de sistem tau.fifah ssun bku2 ni smua mngikut tarikh fifah beli n fifah labelkn dgn no..
fifah jgak balut smua bku2 fifah kcuali mjlh la.. :)
kalu bku 2 xde pnanda bku..fifah akn ltak fifah pnye pnanda bku kt situ.
coz fifah sgt3 xske org lipat bku fifah..coz fifah sndi xwat bku fifah mcm 2..
fifah mula wat sistem ni..bile rmai kwn2 n sedara2 yg nk pnjm bku fifah..
fifah x ksah stakat nk pnjm..tp fifah slalu ingtkn spaya hargai bku2 yg diaorg bce tu..
stiap stunya psti de pngethuan yg kte bleh dpt.. :)

so ckop la fifah brceloteh utk contest ini..
hope mng ler.hehe..
k..slmt mlm smua..

Wassalam.. :)

Friday, February 3, 2012

luahan hatiku...

Assalamualaikum semua.. :)

hari ni fifah rasa sangat2 down..and for what reason?
i dont think i can tell u all about it.
sometimes kan..kita rasa yang orang tu akan berada di situ untuk kita pada waktu dan ketika kita memerlukan mereka..
dan bila semua itu hanya harapan semata2..ia memang menyedihkan..
fifah dah hidup hampir 20thn...



menjadi anak..menjadi seorang kanak2..menjadi remaja..menjadi kakak sulung..menjadi satu2nya anak perempuan..menjadi cucu kesayangan..menjadi cucu dan anak harapan keluarga..menjadi pelajar..menjadi mahasiswi..menjadi pemerhati alam ciptaanNya ini..
walaupun dah sejauh ini fifah merantau..fifah masih lagi dalam proses pembesaran dan pembelajaran..
it's hard for me..berat rasa bahu ni bila banyak harapan diletakkan keatasnya..
i try my best for everything i do..
but sometimes something happens for reason..
kadang2 kita dah cuba yang terbaik..tapi mungkin sesuatu/seseorang itu bukan untuk kita..
kita harus bersyukur dengan apa yang ada..
tapi tu la kan..bila banyak sangat harapan ni..
sekali je korang hampakan mereka..
ia akan menjadi sesuatu yang sangat sukar untuk menjadi seseorang yang mereka harapkan lagi..



but thank Allah..i got my family and my friends on my back..
merekalah yang menjadi sumber semangat fifah selama ni..
fifah rasa sangat bersyukur untuk itu..Alhamdulillah..
tapi kadang2 pada waktu dan ketika..kita mengharapkan apa yang Allah berikan kepada kita tu..ditarik balik..
mungkin macam dalam situasi fifah ni..
bila seseorang yang fifah sayang ni..ada ketika tu dia menyusahkan fifah hingga satu ketika fifah bertanya,"kenapa aku dapat dia?kenapa aku kenal dia?kenapa dia keluarga aku?"
sampaikan satu tahap tu fifah berkata dalam hati 'takde dia pun takpe'..
tapi bila hati dah tenang..fifah berfikir balik..
fifah beristighfar banyak..berdosanya fifah meminta ketidak wujudan seseorang itu di muka bumi ini yang merupakan rezeki yang Allah beri kepada keluarga fifah.
sometimes i laugh when i remember what my fren used to say to me..she said 'maybe i'm going through a midlife crisis'..
haha..that's not funny ok..i'm not 50 and above ok..
hidup ni banyak cabarannya..fifah yang orang kata tak banyak masalah ni pun dah rasa cukup la takat ni saja..tak sanggup rasanyer nak lalu 'benda2' tu lagi..
fifah dah merasa putus cinta sebelum bercinta..haa..camne tu ek?
complicated kan??hmm...tu la..



yang lagi rumitnya tu ialah..fifah menangis setiap kali fifah teringatkan 'dia'..
mungkin sebab dia cinta fifah yang tak kesampaian kan..it's hard u know..
tapi pape pun fifah berterima kasih kepada dia..
kalau tak kerana dia..mana mungkin fifah jumpa 'Mr I'..
and now..i really hope that he is my last love..

~i love him so much~

cinta pertama itu susah nak dilupakan..jadi simpanlah ia sebaiknya di lipatan hati kita..
mungkin satu hari nanti ia akan menjadi satu kenangan yang indah buat kita.

~cinta pertama tak semestinya cinta terakhir~



setiap kali fifah bersedih atas apa sebab sekali pun..
fifah tau Allah akan ada di situ untuk fifah..
family fifah..Mr I..kawan2..
mereka semua tak pernah hampakan hati fifah..
i know i can turn to them if anything happen.
walaupun ada yang telah menjarakkan diri atas sebab2 tertentu..
fifah tak kisah..fifah tau masih ada yang akan support fifah until the end!

~i believe in them~

p/s: thanks to all my family and friends..
i love u all so much.

Wassalam :)