Nur Afifah Bt Anuar

Seorang yang simple n sgt3 pramah.. :)

Friday, October 19, 2012

Remember You


Assalamualaikum.. :)

tetibe je fifah rasa rindu pulak kat blog ni. tu yg da lewat malam pun cuba cari masa nak update ni haaa... :)
padahal esok fifah ada kuiz CB ni. apa tu CB? 
not ABC or CBA yer..haha
CB stands for Consumer Behavior
gelagat pengguna la bak kata malay

tapi fifah teringin sangat nak belajar gelagat manusia
tapi rasanya setiap orang ambil subjek tu tanpa mereka sedari (skema sebentar)
yg tak masuk IPTA pun belajar jugak
yela..setiap hari kita lihat gelagat manusia di keliling kita
kita bukan sahaja melihat..kita mendengar dan kadang kala kita mengeluarkan pendapat lagi

seluruh kehidupan itu adalah pembelajaran untuk diri sendiri
cuma yg membezakan adalah sama ada sesorang itu nak ambil ianya sebagai pengajaran atau tidak

opss..tetiba rasa macam dah lari jauh dari title blog.muahaha :D
(suka hati kita la kan)

eh? remember you? hmm..teringatkan siapa ya?
tettttt....masa da tamat. (okay.melalut sudah ni)

tu sebenarnya tajuk lagu Dato' CT feat Sean Kingston
fifah pun tak tau kenapa la kan..
tapi korang semua perasan tak?

bila kita happy..tak kisah la kita dengar lagu sedih ke, jiwang karat ke..
kita nyanyi macam tak ada feeling pun kat lirik lagu yg sedih tu
kesian...diabaikan
kita selalunya dengar lagu sahaja
tapi bila kita sedang sedih @ kecewa
kita mula dengar lagu n lirik sekali
tu yg kadang-kadang sampai boleh nangis masa dengar lagu

adakah anda sedar hakikat itu?

Happy people listen to the music, sad people listen to the lyrics

jadi haritu fifah ada la dengar lagu dato' ct ni..
i love the lyrics..
meaningful 

Lirik Remember You – Siti Nurhaliza feat. Sean Kingston

If We Never Make It Back

To What We Used To Be
I Hope You Know I Tried To Give You All Of Me
I Don’t Wanna Wake Up Tomorrow
If Our Memories Filled With Sorrow
I’d Rather Smile When I Remember You
If You Find Someone
That Can Love You Right
I Won’t Stand In Your Way
I Won’t Even Fight, No
I Won’t forget
I’ll Always Remember You

*

Babygirl You Are My Darling
Felling You The Hardest
Now My Baby I’ve Been Missing You The Longest
Found A New One To Give Your Heart
To The Way I Acted I Don’t Blame You
But You Always On My Mind
Think About You All The Time
And I’m Wishing You Were Mine
Reminiscing All The Time, When I Had Your Love

*

When I Had Your Love You Forever Be In My Heart
You’ll Always Have My Heart
You’re Everything I Wanted
Exactly What I Needed
I See Your Heart Has Now Moved On
Got Me Sitting Here I’m Singing Sad Songs
I’m A Love You Forever
Baby I Forget You Never
January To December Always Remember You

*


If You Find Someone
That Can Love You Right
I Won’t Stand In Your Way
I Won’t Even Fight,
No I Won’t Forget I’ll Always Remember You
Like The Sun Will Rise
As The Seasons Change
I Will Walk Through Life
Til The Very End, No I Won’t Regret
I’ll Always Remember You, Remember You, Remember You
I Won’t Forget I’ll Always Remember You

*

I Don’t Wanna Wake Up Tomorrow
If Our Memories Filled With Sorrow
I’d Rather Smile When I Remember You
If You Find Someone
That Can Love You Right
I Won’t Stand In Your Way
I Won’t Even Fight, No
I Won’t Forget I’ll Always Remember You

Like The Sun Will Rise

As The Seasons Change
I Will Walk Through Life
Til The Very End, No I Won’t Regret
I’ll Always Remember You
If You Find Someone
That Can Love You Right
I Won’t Stand In Your Way
I Won’t Even Fight, No
*End
~ i will always remember you, my love ~

nak cerita pasal lagu je sebenarnya..tapi TERceloteh lebih pulak.hee

Wassalam.. :)

Monday, October 1, 2012

SIFE --> ENACTUS

Assalamualaikum.. :)

hai semua..sori la lama tak update blog ni haa..
sangat busy okayy...
sekarang ni SIFE UTeM sedang mencipta nama
kami sedang cuba sedaya upaya untuk menaikkan nama SIFE UTeM

bukan senang untuk buat semua tu
tapi InsyaAllah dengan kerjasama semua ahli...kami akan dapat realisasikan impian tu!

sekarang ni dekat Washington D.C sedang diadakan...
ENACTUS WORLD CUP
eh..kejap...
kenapa bukan SIFE WORLD CUP?

haaa.....ni nak cerita ni..


SIFE - Student In Free Enterprise
dah ditukar menjadi
ENACTUS - Enterpreneurship Action University Student


kenapa?

hmm...yang tu fifah tak dapat nak jawab la
huhu...fifah pun tak tau kenapa ditukar nama tu

tahun ni SIFE UMS yang jadi wakil Malaysia kat ENACTUS WORLD CUP! 
Goodluck to all of SIFE UMS members!

but it's not bad right?
the new name sound more corporate.
that what we want right
besides, SIFE is all about teaching university student to handle corporate world.
*oppss..sorry. ENACTUS. :)

#just love the new name 

ENACTUS
ENACTUS
ENACTUS

Wassalam.. :)