Nur Afifah Bt Anuar

Seorang yang simple n sgt3 pramah.. :)

Tuesday, March 18, 2014

Just saying

Assalamualaikum wbt... :)

Hai semua..lama betul fifah tak update kat blog ni...and i was thinking what kind of topic that i want to make an entry. and suddenly this FMFA2014 came out of nowhere pop up in my mind.

There is some people that blaming the government for the issue..i don't think it's fair to put a blame on someone just like that. They said their accusation have a reason..and the reason is "why the government can simply approved this kind of event?"

and i was like.......are u from the other side? (pembangkang) 
and u there...stop thinking what are u thinking right now. the statement and question above does not mean that i'm on the government side. like the title of the entry. i was just saying that not fair to do such thing.
and mungkin yang luluskan event tu menteri bukan Islam ke...haa..kita tak tau kan..

why am i saying like that?
a few days ago, i was just sitting at KL Central while reading the news about the FMFA2014
 there is this chinese girl that came to me and said that they (chinese,indian,christian,the non-muslim)
were the one that want this kind of event. 
and from my observation the government was trying to be equal with their people (rakyat).

even the chinese girl said to me.."it is them (muslim that went to the event) that should be blame. why were they decided to go to the event when they already know what kind of event is that. and why were they taking that drugs. we also went to the fmfa..but we just went there to listen to music and dancing. not taking drugs and kill ourselves.if the government blocked this event. i'll provoked them (government) why that muslim can have their nasyid concert and we can't have ours? malaysia is not Islam country (negara Islam)."

and after that i was like........speechless. -.-" 
berani betul budak cina tu...nak provok kerajaan katanya...even fifah tak tau nak balas apa..
last-last fifah senyum je..sebab kalau salah jawab kang tak pasal buat drama je tengah-tengah stesen tu..budak cina tu pulak beriya je cerita kan..so smile is the best way that i can think of..huhu
tapi bila pikir balik...betul jugak..negara kita ni bukan negara Islam..so yang bukan Islam ni mesti la berebut-rebut nak tuntut hak mereka..kononnya laaaa...
haih...this issue is quite tough..so lets stop talking about that. 

serius..fifah pun tak tau nak conclude apa dari isu ni. that's why fifah letak title tu just saying..
takut la nanti ada orang kata fifah ni memihak kepada pihak ni la..pihak tu la...padahal tak pun!
sebab kita tak ada bukti untuk menuding jari kepada siapa-siapa
so biar Allah je yang menilai apa yang mereka lakukan
dan biar Allah sahaja yang menghukum mereka.
bukan apa..takut nanti apa yang kita cakap tu menjadi fitnah bila kita sesuka hati menuding jari kat orang

If la ada yang tanya pendapat fifah..fifah akan cakap pihak kerajaan & pembangkang sepatutnya bersatu-padu. sebab setiap orang ada kelebihan dan kekurangan. so mungkin kekurangan yang kerajaan ada tu boleh dilengkapkan dengan kelebihan yang pembangkang ada. begitu juga sebaliknya. sebab fifah sedih bila tengok kita sesama muslim saling berpecah-belah hanya kerana parti. kalau ikutkan yang akan kita bawa ke kubur nanti agama kita bukan parti kita.

So cukup la membebel untuk hari ni...lain kali membebel lagi. haha.. :D
nak kena sambung tulis buku log untuk internship ni.
bubye semua...

Wassalam... :)

1 comment:

Kostya Shaknov said...

Возбужденные:) проститутки дом Одесса
Леди с огоньком! Внешне сексуальна и мила, в постели - чертовски хороша и изобретательна... Звони! В наше время у каждого великого человека есть ученики, причем его биографию всегда пишет Иуда.