Nur Afifah Bt Anuar

Seorang yang simple n sgt3 pramah.. :)

Wednesday, June 19, 2013

My student life~~~

Assalamualaikum.. :)

Fuhh...akhirnya berjaya jugak log in blog ni. eh..bukan lupa password or salah password or yang sewaktu dengannya.. cuma tak ada masa nak update entry baru. 

serius sangat sangat tak ada masa. semester ni fifah sangat penat buat segala assignment. yelah..lecturer semester ni sangat sangat la menyeksakan. 

penat melayan 6 lecturer yang berbagai kerenah. yang 1st tu kalau buat lawak suka gelak sendiri..yang 2nd tu sangat strict sampai ada student yang gelar dia 'silencer'..yang 3rd pulak orang tanya lain dia jawab lain. jawapan dia tak pernah menepati kehendak soalan. yang 4th tu pembangkang. kena pulak tahun ni PRU..pergh..memang penat la dengar dia cerita pasal benda alah tu je. bukan tak nak ambil tahu hal negara..tapi kalau dah setiap kali masuk kelas..itu je yang dia bebelkan..mana larat telinga den ni nak dongar. yang 5th ni yang paling best antara semua la. sangat tak cerewet..cuma banyak sangat kuiz dia bagi. macam da lebih dari yang sepatutnya kami semua ambil. yang last which is the 6th..ni yang paling menyeksakan..serius tak tipu! dia sangat suka membebel tanpa usul periksa. lepas tu tuduh melulu. kami tahu la kami ni student..tapi tak perlu la nak tuduh kami ni gunakan ilmu bisnes management kami untuk manipulate orang. serius tak boleh terima. bukan semua benda mengenai bisnes ni manipulate orang. even ada..tapi bukan semua. dan bukan kami student 2BTMM FPTT UTeM!!!

even we are your student..please do respect us

don't judge a book by it's cover

semester ni fifah ada ambil subjek manufacturing tau...which is in BM is pembuatan. tau tak final projek kami apa? haaa..ni nak bagitahu ni. kami semua kena bina 1 pam air which is called water lifting pump. lebih kurang macam pam air yang orang dulu-dulu guna untuk pam air dari bawah tanah keluar. haa..exactly like that one..cuma bezanya kami kena buat menggunakan bahan kitar semula or sebarang paip-paip yang telah digunakan. and Alhamdulillah...the project was a success! thanks to all my teammates. :)

then fifah ada ambil subjek marketing channel. tak pernah terfikir kena buat produk untuk subjek ni. yelaa..kami semua ingat just belajar cara nak pasarkan produk je. rupanya kami kena buat produk n poster untuk final projek subjek ni. so hasilnya kami buat Alert Key..yang boleh detect barang hilang. and again...Alhamdulillah. kami berjaya juga. lecturer suka dengan produk dan poster kami.

bila fifah cerita pasal all the final projek yang fifah kena buat dekat Mr. I...tau tak apa dia cakap?

Mr. I : U ni dulu masa masuk utem tu salah daftar kos ke?

Me : Kenapa plak?

Mr. I : Yela..1st time i dengar budak marketing kena buat pam. kot la pam duit boleh la jugak terima. ni pam air...mane la tau u salah daftar kos ke.. :p

Me : Hahaha..maybe la kot. i daftar untuk fleksibel kos. tu buat segala jenis produk tu. hehe :p 

Haha..sesuka hati dia je kan cakap fifah salah daftar kos. tapi kadang-kadang bila fikir balik macam betul pulak apa dia cakap tu. tapi tak apalah...setiap apa yang kami lakukan menjadikan kami bakal graduan yang lebih fleksibel dan versatil. tak adalah stick kat benda yang sama je setiap hari kan?? :)

lepas tu sekarang ni fifah busy dengan persatuan ENACTUS! mesti pernah dengar kan? fifah pernah cerita kot sebelum ni...sangat sangat busy ya..sebab da la sekarang ni tengah final exam!

and ENACTUS MALAYSIA NATIONAL EXPOSITION only 3 weeks from now!!!
kat PWTC macam tahun lepas. sangat nervous dengan semua benda ni yer. huhu..
takut tak sempat nak prepare untuk semua..final exam + national competition = madness

i already have bleeding nose, circle around my eyes, flu and backaches for this final exam.
everyday i felt like a walking zombie for not enough sleep.

cepatlah puasa tiba..bila puasa menjengah je..bermulalah percutianku..
semoga semuanya berjalan lancar..Amin.
InsyaAllah... :)

* wish our team goodluck for the coming national competition ok? :)

okla..cukuplah merapu untuk hari ini. i need my beauty sleep..kononnnnn..hahaha. :p
*okay..merapu lagi. baik stop sekarang..

Wassalam.. :)

No comments: